Ügyészség

2021.01.14. 14:29

A nyírkátai férfi azzal hívta a segélyhívót, hogy a 8 gyerekére rányitotta a gázcsapot

Ötven napig gondolkodhat azon a börtönben a 25 éves nyírkátai férfi, hogy érdemes volt-e tévesen riasztani a mentőket, a katasztrófavédőket és a rendőröket.

Forrás: illusztráció / shutterstock

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi haragos viszonyban van a vele egy utcában lakó sértettel. 2020. május 16-án a vádlott nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, amitől leittasodott, és így eszébe jutott a haragosa. Este 21 órakor a haragosa nevében telefonon felhívta a központi segélyhívót, és közölte, hogy nyolc gyermekével tartózkodik otthon, kinyitotta a gázcsapot, és a házat fel fogja robbantani. Néhány percen belül még háromszor megismételte a valótlan bejelentését. A rendőrség, a mentők és a katasztrófavédők a helyszínre siettek, átkutatták a bejelentésben szereplő, a vádlott haragosa tulajdonában lévő ingatlant, de nem észleltek gázszivárgást, ezért visszavonultak a szolgálati helyükre. Ahogy a hatóságok elhagyták a helyszínt, pár perc múlva a vádlott ismét a haragosa nevében telefonált a segélyhívóra, közölte, hogy két gázpalackot is kinyitott, amit a szakemberek nem találtak meg, de ha újra kimennek, megmutatja nekik. Azt is mondta, hogy ő éppen a háza előtt fekszik egy padon, és nem tudja elzárni a gázcsapokat. Az újabb hamis bejelentésre a rendőrök, a mentők és a katasztrófavédők ismét kimentek a nyírkátai lakáshoz, de gázszivárgást akkor sem tapasztaltak. A rendőrök ekkor megtalálták a közelben tartózkodó vádlottat, és előállítottak a kapitányságra.

Az ügyészség szerint a vádlott két bűncselekményt is elkövetett, mégpedig közveszéllyel fenyegetés bűntettét, valamint hamis vád bűntettét, hiszen azt a látszatot keltette, hogy a haragosa hívta ki valótlan bejelentéssel a hatóságokat. Az ügyészség indítványára a vádlottat a bíróság csütörtökön 50 nap elzárásra ítélte. Az ítélet jogerős, azt végre lehet hajtani, mert nem fellebbezett ellene sem a vádlott, sem az ügyészség – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában