borzalmas bűntény

2021.06.02. 13:08

Nagyari gyilkosság – elrendelték a férfi előzetes letartóztatását

A Nyíregyházi Járásbíróság a több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban 2021. július 02-ig elrendelte B.Z. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi korábban élettársi kapcsolatban élt a sértettel, azonban kapcsolatuk megromlott. Miután a sértett új viszonyt kezdeményezett, a férfi féltékenységből rendszeresen zaklatta, verte korábbi élettársát.

2021. május 31-én a hajnali 1 óra körül a gyanúsított hazament a Szabolcs megyei házukba és a kulcsra zárt ajtón kopogott. Amikor az asszony ajtót nyitott, a gyanúsított kézzel ütni kezdte. A sértett a támadás elől a hátsó szobába menekült. Ekkor a gyanúsított követte és a nála lévő tapétavágó késsel több alkalommal testszerte megvágta, megszúrta az asszonyt. A bántalmazás következtében a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.

A cselekmény elkövetésekor a lakásban tartózkodott a gyanúsított és a sértett kiskorú gyermeke is, aki telefonon segítséget hívott, majd magához vett egy kést és a szobába indult, hogy édesanyja védelmére keljen. Amikor a gyanúsított meglátta a gyermeket, kikapta a kezéből a kést és ököllel arcon ütötte. A gyermek az ütéstől a földre esett, majd az ablakon keresztül kimenekült a házból. Időközben a helyszínre érkezett az elhunyt sértett édesapja, aki a szobába érve a földön fekvő lánya mellett találta a gyanúsítottat. A gyanúsított a kezében lévő késsel többször hasba szúrta magát, majd miután az édesapa számon kérte őt, a gyanúsított a késsel a férfi homloka felé vágott, aki ezután kimenekült a szobából.

A gyermek a bántalmazás során 8 napon belül, míg a sértett édesapja 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, de figyelemmel az elkövetés módjára és az elkövetési eszközre, súlyosabb sérülésük is keletkezhetett volna.

Az ügyben a nyomozás folyamatban van. A gyanúsított büntetett előéletű, korábban testi sértés bűntette miatt állt bíróság előtt, amit szintén élettársa és kiskorú gyermekük sérelmére követett el. Figyelemmel arra, hogy különösen súlyos bűncselkemények elkövetésével gyanúsítja a nyomozó hatóság, a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne, a tanúk befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást vagy újabb bűncselekményt követne el. Mindezek alapján a bíróság elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges, az ügyészség tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be ellene. A jogerős döntést a Nyíregyházi Törvényszék fogja meghozni – áll a Törvényszék szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Nézze meg korábbi cikkeinket az üggyel kapcsolatban!

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/video-gyilkos-apjatol-mentette-testvereit-a-nagyari-lany-5111227/

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/nagyari-tragedia-a-sikolto-kislany-hivott-segitseget-5110906/

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/nagyari-gyilkossag-megszolalt-a-gyanusitott-edesanyja-video-5109064/

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/horror-nagyarban-egyszer-csak-latom-hogy-hozzak-ki-a-klarikat-akkor-mar-tudtam-nem-el-5107366/

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/horror-nagyaron-elvagta-elettarsa-torkat-lanyat-is-megkeselte-5106163/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában