Emberölés

2021.10.18. 10:33

Halott prostituálttal a csomagtartóban furikázott, most szabadlábon védekezne

Szabadlábon védekezne az életfogytiglani fegyházra ítélt elkövető.

Forrás: illusztráció / KM-archív

A Nyíregyházi Törvényszék a 45 éves vádlottat nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, kifosztás bűntette, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházra és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. A vádlott legkorábban 35 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra. Vagyonelkobzásról is rendelkezett, valamint polgári jogi igény alapján a vádlottat kártérítésre is kötelezte.

Az ítéleti tényállás szerint miután a vádlott az állását elvesztette, munkaviszonya megszűnését édesapja és lakókörnyezete elől egyaránt eltitkolta, és úgy tett, mintha továbbra is munkába járna. Napközben azonban lakóhelyének körzetében kocsikázott, alkalmanként prostituáltakkal létesített szexuális kapcsolatot. A vádlottat a korábbi élettársi kapcsolatából származó gyermekei után tartási kötelezettség terhelte. A tartásdíjból jelentős hátralékot halmozott fel, amelynek utólagos megfizetésére egyezségben vállalt kötelezettséget.

2018. november havában azonban semmilyen bevétele és jövedelemforrása nem volt. A vádlott ebben a hónapban mindössze 6 nap alatt két nő ellen is élet elleni támadást hajtott végre.

A hónap közepén egy kisvárosban egyik áldozatával szexuális szolgáltatás céljából létesített alkalmi kapcsolatot. A város elhagyatott külterületére mentek, ahol aktus közben ismeretlen okból konfliktusba keveredtek. A vádlott előbb puszta kézzel, majd egy nagy pengéjű konyhakéssel támadott a sértettre, és halálos sérüléseket okozott neki. Miután észlelte alkalmi partnere halálát, magához vette a gépkocsijában hagyott táskáját, amelyből legalább 9000 Forint készpénzt jogtalanul eltulajdonított. A holttestet fekete fóliába csomagolva gépkocsijának csomagtartójában helyezte el, a sértett mobiltelefonját pedig elhajította. Hazatérve, a csomagtartóban hagyott holttesthez nem nyúlt, a családi házuk udvarán parkolt, sőt közlekedett is a járművel.

Hat nappal később a vádlott – pénzszerzés reményében – elhatározta, hogy kirabol egy boltot. A korábban használt konyhakést, és jogellenesen tartott forgópisztolyát magához véve a megyeszékhelyen a délutáni órákban egy ruházati üzletbe tért be, vásárlást színlelt, majd az egyedül lévő eladónőre támadt: a pisztoly markolatával nagy erővel arcon ütötte, és a hanyatt eső asszony testére térdelt. A sértett az életéért könyörgött, a vádlott azonban nem kímélte: a konyhakéssel többször is megszúrta, amellyel közvetlenül életveszélyes sérülést okozott. A segélykiáltásokat egy közelben tartózkodó személy meghallotta. Határozott fellépésére a vádlott zsákmány nélkül menekült el az üzlethelyiségből. A rendőrség már másnap elfogta. Miután gépkocsiját lefoglalták, a szemle során a másik sértett holttestét is felfedezték.

A vádlott és védője enyhítés és a kifosztás bűntette miatt emelt vád alól felmentés végett, továbbá a letartóztatás megszüntetése céljából fellebbezett. A vádhatóság az ítéletet tudomásul vette. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a törvényszék határozatának helybenhagyását indítványozta. Az életfogytig tartó fegyházbüntetés enyhítésének törvényes indoka nincs. A gátlástalan vádlott orvul tört védtelen nők életére, egyik áldozatát meg is ölte. Végleges kirekesztése a törvénytisztelő emberek közösségéből a társadalom védelmében nem mellőzhető.

- Dr. Simon Ernő sk., fellebbviteli főügyész -

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/szex-kozben-nezetelteres-tamadt-koztuk-ennyire-iteltek-a-mandoki-no-gyilkosat-5372861/

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/haromszor-is-megnezte-a-mandoki-no-csomagtartoba-rejtett-holttestet-4735090/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában