Nyíregyháza

2021.11.05. 08:53

Ittas állapotban vezetett a gépjárműoktató Nyíregyházán, még balesetet is okozott

Nem várta meg a rendőröket, hanem elhajtott, s egy parkoló autónak is nekihajtott.

Km

Az oktatónak is be kell tartania a szabályokat!

Fotó: ILLUSZTRÁCIÓ: MW-ARCHÍV

Valószínűleg csalódást okozott a tanulóinak az a gépjárműoktató, aki úgy vezetett igen súlyos fokú ittas állapotban, hogy még balesetet is okozott.

Nem adott elsőbbséget

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi az idén május 2-án kora este Nyíregyházán közlekedett a munkaeszközének számító, ún. tanuló gépkocsival, és a László utcán át akart sorolni a külső sávba. Az ittassága miatt nem adott elsőbbséget egy ott közlekedő másik gépkocsinak, és nekiütközött a sárvédőjének. A felek megálltak, hogy rendezzék a vitát, a vétlen sofőr pedig közölte a vádlottal, hogy már értesítette a rendőrséget. Erre a férfi elhajtott a helyszínről, s közben egy szabályosan parkoló gépkocsi sárvédőjének is nekiütközött.

Eltiltás és pénzbüntetés

A rendőrök egy órán belül megtalálták a vádlottat, majd előállították vérvételre. Az orvosszakértő megállapította, hogy a vérében 3,6 ezrelék volt az alkoholtartalom, ami igen súlyos fokú ittas állapotnak felel meg. Az ügyészség a vádiratban pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a bíróságnak – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában