Kállósemjén

2022.02.23. 11:48

Népzenei találkozó ifjaknak

Már érkezett visszajelzés Erdélyből, a Felvidékről és Békésből is. 

KM

A Rózsafa Művészeti Egyesület és a Vass Lajos Népzenei Szövetség május 14-én 10 órától a kállósemjéni Kállay-kúria nagytermébe várja az érdeklődőket, akkor rendezik meg ugyanis az I. Rózsafa Ifjúsági Nemzetközi Népzenei Találkozót. A főszervezőtől, Rózsa Zoltán ének-zene, népzene szakos tanártól megtudtuk, a XIV. Vass Lajos Népzenei Versenyen lehetőség nyílik a KÓTA minősítés megszerzésére, de azokat is szeretettel fogadják, akik csak meg szeretnék magukat mutatni a közönségnek versenyen kívül. 

 

A Felvidékről és Erdélyből is 

 

A rendezvény ideje alatt népművészeti kézműves-foglalkozást is tartanak, valamint népi iparművészek portékái is várják az érdeklődőket. A népzenei találkozó táncházzal fejeződik be. Az eddigi visszajelzések szerint érkeznek fellépők Erdélyből, a Felvidékről, Nagykállóból, Máriapócsról és Békés megyéből is. A kulturális rendezvényt támogatja a kállósemjéni önkormányzat, az Egyedi Tárgy, de a szervezők örömmel fogadnak minden felajánlást. Bővebb információ kérhető a [email protected] e-mail címen.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában