Gyilkosság

2023.01.14. 10:54

Gondolkodás nélkül lőtte fejbe volt szerelmét és annak férjét

Jogerős ítélet születhet az Oroson gyilkoló román orvos ügyében.

Fotó: PopTika

Dr. S. Dan  2016. augusztus 31-én a korábban a piacon vásárolt lőfegyverrel orosi otthonában közvetlen közelről fejbe lőtte volt szerelmét, majd annak férjét is életveszélyesen megsebesítette. A házaspár gyermekei, az akkor 7 éves ikrek végignézték szüleik lelövését. Az asszony olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, míg férje életben maradt, azonban maradandó fogyatékossággal, súlyos egészségromlással gyógyult meg. 
A lövöldözés után az orvos Romániába menekült, ahol európai elfogatóparancs alapján másnap a rendőrök elfogták és 2019. szeptember 5-én adták át Magyarországnak.

A Nyíregyházi Törvényszék 2022 márciusában első fokon dr. S. Dant – aki korábban a sátoraljaújhelyi kórházban dolgozott tüdőgyógyászként – életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt. A bíróság végleges hatállyal kiutasította Magyarország területéről a román elkövetőt és rendelkezett arról is, hogy a szabadságvesztés büntetésből legkorábban 25 év eltelte után bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen az ügyész a cselekmény aljas indokból elkövetettkénti minősítéséért, valamint azért fellebbezett, hogy a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontja 35 év legyen. A vádlott és védője pedig hatályon kívül helyezésért és enyhítésért nyújtott be fellebbezést. Január 19-én a Debreceni Ítélőtáblán dr. Gömöri Olivér vezette tanácsa 9 órától tárgyalja az ügyet és jogerős döntést hoz a román orvos büntetéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában