Baleset

2023.01.23. 11:15

Halálos baleset - átjáróban gázolt a személyvonat, tűzoltók, mentők a helyszínen

A balesetkor a fény- és félsorompó rendben működött.

Forrás: haon.hu

Fotó: Tóth Imre

Elgázolt egy embert a vonat a Hajdú-Bihar vármegyei Bocskaikertnél, az Állomás úti vasúti átjáróban. Az ötvenöt utas biztonságos átszállásánál a debreceni hivatásos tűzoltók nyújtanak segítséget. A helyszínre a mentők is kiérkeztek - áll a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Hétfő délelőtt a Debrecenből 9:38-kor Záhonyba elindult személyvonat (6232) Bocskaikerten, az Állomás úti vasúti átjáróban elütött egy kerékpárost, aki a helyszínen életét vesztette. A balesetkor a fény- és félsorompó rendben működött. A helyszínelés befejezéséig - várhatóan 13 óráig - Apafa és Hajdúhadház között a vonatok csak egy vágányon közlekedhetnek, a záhonyi fővonalon a menetidő 15-30 perccel megnőhet. 
A balesetben érintett személyvonat (6232) utasait a helyszínen a katasztrófavédelem segítségével a következő záhonyi személyvonatra (6242) szállítják át.
A balesetben érintett személyvonatot (6232) Nyíregyházától Záhonyig másik szerelvénnyel pótolják, azon a szakaszon közlekedik - közölte a Mávinform

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában