Rendőrség

2023.04.18. 10:02

Díjmentesen vizsgálták meg a gépjárműveket

Idén 41 autós élt az ingyenes műszaki átvizsgálás lehetőségével.

Forrás: police.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság együttműködő partnereivel szervezett tavaszi átállást segítő közlekedésbiztonsági napot a Nyír Pláza parkolójában 2023. április 15-én. A rendezvény célja, hogy az autósok közvetlenül szakértőktől kapjanak segítséget járműveik tavaszi felkészítéséhez, és meggyőződjenek arról, hogy a gépjárművek műszaki állapota megfelel a biztonságos közúti közlekedés követelményeinek.

A rendezvényen a rendőrök nyári ablakmosó folyadékkal töltötték fel a gépkocsikat és ellenőrizték a világítóberendezéseket. Megnézték a járművezetők és a járművek okmányait, szükség esetén figyelmeztették a sofőröket az okmányok érvényességének lejáratára. A Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei mobil műszaki vizsgaállomáson díjmentesen vizsgálták meg a fékberendezéseket és a futóműveket.

Az átvizsgálás lehetőségét idén 41 autós vette igénybe, akik mindannyian úgy vélték, hogy autójuk kifogástalan műszaki állapotban van, de egy ellenőrzés nem árthat. Ezzel szemben a közúti közlekedés műszaki követelményeinek való megfelelés szempontjából átvizsgált gépjárművek közül az üzemi fékberendezés hibája miatt 4 alkalmatlannak bizonyult, a világítóberendezések állapota, hibája miatt 10 korlátozottan alkalmas minősítést kapott.

A nem megfelelő műszaki állapotban lévő gépjárművek tulajdonosaival a szakemberek ismertették a feltárt hibákat, és a felhívták a figyelmüket arra, hogy a nem megfelelő műszaki állapotú gépjárművel történő közlekedés magas baleseti kockázattal jár, ezért minél előbb gondoskodjanak a javításról.

-Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában