Szörnyű

2023.05.17. 09:43

Tragédia! Rosszul lettek az aknában, egy ember meghalt!

Családi ház udvarán lévő kilenc négyzetméter alapterületű, két méter mély szennyvízaknában, amelyben zöldhulladékot tároltak, ketten rosszul lettek Mezőladányban kedden - tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Fotó: Csáki János

Ketten rosszul lettek kedden Mezőladányban egy családi ház udvarán lévő, kilenc négyzetméteres, két méter mély szennyvízaknában, amiben zöldhulladékot tároltak. A kisvárdai hivatásos tűzoltók teljes légzésvédelem mellett dugólétra, mentőkötél és board segítségével két eszméletlen személyt emeltek ki az aknából. Megkezdték az újraélesztésüket, de egyikük életét már nem lehetett megmenteni – tájékoztatta portálunkat Dudás Szilvia, a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője.

Bartha Attila, Mezőladány polgármestere portálunk megkeresésére elmondta, hallott a tragédiáról. Telefonon értesült a részletekről, mert Budapesten tartózkodik, és csak késő délután érkezik vissza a településre.
– A falugondnokkal beszéltem: elmondta, hogy a két fiatalember éppen egy építkezésen, házfelújításon dolgozott, és vélhetően a törmeléket akarták elásni, amikor felszedték a szennyvízgödröt letakaró betonelemet. Ezután mindketten rosszul lettek, és sajnos az egyikőjük életét már nem lehetett megmenteni – tudtuk meg Bartha Attilától. A polgármester hozzátette, a magánlakással szemben lévő orvosi rendelőn van egy térfigyelő kamera, annak a felvételeit is meg fogják nézni ahhoz, hogy kiderítsék, pontosan mi okozta a 31 éves mezőladányi férfi halálát.
A másik fiatalember jelenleg a kisvárdai kórházban van, állapota válságos - tudtuk meg csütörtök délelőtt a mezőladányi polgármestertől, Bartha Attilától.

A mezőladányi tragédiával kapcsolatban megkerestük az Országos Mentőszolgálatot. Győrfi Pál kommunikációs és pr-vezető lapunkkal azt közölte, hogy a helyszínre riasztott mentőegységek egy középkorú férfit sikeres újraélesztés után a területileg illetékes kórházba szállítottak, egy középkorú férfi életét a hosszas újraélesztési kísérlet ellenére sajnos nem lehetett megmenteni.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata arról tájékoztatta lapunkat, hogy vizsgálják a haláleset körülményeit, de az esettel kapcsolatban nem áll módjukban bővebb tájékoztatást adni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában