Ibrány

2023.06.24. 07:30

Azonnal lebukott a bombával fenyegető férfi

„Há mondom eriggy oszt robbasszad” – ezekkel a szavakkal telefonált be álnéven egy középkorú férfi a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére, ám a rendőrök felismerték a hangját, így gyorsan intézkedtek.

391413187

Fotó: Smit


A férfi az idén május 11-én 8 óra után nem sokkal a mobiltelefonjáról álnéven bejelentést tett a rendőrségi segélyhívón, és azt állította: fel fogja robbantani az ibrányi rendőrőrsöt. A beszélgetést meghallgató ibrányi rendőrök azonnal felismerték a hangját, és kimentek hozzá a lakására. A férfi az ágyban feküdt, tagadta, hogy ő telefonált volna, csakhogy a párnája alól kikandikált a mobiltelefonja, amit a rendőrök beazonosítottak és le is foglaltak. Természetesen bombakereső kutyával a rendőrös épületét is átvizsgálták, de szerencsére nem találtak ilyen szerkezetet. Közveszéllyel fenyegetés miatt még aznap gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki beismerő vallomást tett és bocsánatot kért a rendőröktől, a tettét pedig feszült idegállapotával magyarázta. Az ügyészség a férfivel szemben az eljárást egy évre felfüggesztette, mert büntetlen előéletű, megbánta a tettét, így várható, hogy a tanult az esetből, és a jövőben sem fog bűncselekményt elkövetni. Ha az egy év eredményesen eltelik, az ügyészség megszünteti az eljárást – mondta el lapunknak dr. Szilágyi László sajtószóvivő. 

KM
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában