Nyíregyháza

2023.08.10. 11:25

Három csokit lopott egy szabolcsi településen - Három év börtön is járhat érte

Rablással vádolják azt a nőt, aki a ruhájában elrejtett a boltban három csokit, majd az őt számonkérő eladót bántalmazta.

Szon.hu

Fotó: Illusztráció: police.hu

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint az idén január 29-én délelőtt egy 23 éves nő a testvérével megjelent egy szabolcsi település élelmiszerboltjában, ahol a ruhája bélésében elrejtett három csokoládét 1500 forint értékben. Ezt észrevette az egyik vásárló, és szólt a bolt eladójának. Az eladó számonkérte a nőt a lopás miatt, ő azonban felháborodva tagadta, hogy bármit is elrakott volna. A bevásárlókosarat a földre dobta, majd két kézzel meglökte az eladót, aki kérte, hogy maradjon a helyszínen, amíg a rendőrök kiérkeznek, amire a vádlott azt felelte: „Ki vagy te itt, hogy a rendőrséggel fenyegetőzöl?” A nő többször is meg akarta ütni az eladót, de a vevők közéjük álltak, mire a vádlott kétszer leköpte az eladót.

A nő a három darab csokival hazament és közölte az édesanyjával, hogy az eladó bántalmazta. Erre az édesanyja feldúlt állapotban elment a boltba: felelősségre vonta az eladót, szidalmazta, meghúzta a haját. A bolt dolgozói és a vásárlók akadályozták meg, hogy további bántalmazás történjen, majd bezárták a bolt ajtaját és megvárták a rendőröket.

Börtön és pénzbírság

Az ügyészség szerint az eladóval szemben erőszakot alkalmazó, illetve az eladót le is köpő nő rablást és becsületsértést, míg az édesanyja garázdaságot követett el. Amennyiben beismerő vallomást tennének az előkészítő ülésen, az ügyészség szerint a fiatalabb vádlottat három év börtönbüntetésre, míg az édesanyját 200 ezer forint pénzbüntetésre kellene ítélni – mondta el lapunknak dr. Szilágyi László sajtószóvivő és hozzátette: az ügyben a Nyíregyházi Járásbíróság hoz majd ítéletet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában