Bűnügy

2023.08.11. 09:39

Karambolozott a kilencéves motoros – az édesapja felel érte

Idén április elején a családi házuk udvarán egy nyíregyházi férfi megengedte a kilencéves fiának, hogy használja a négykerekű motorkerékpárt (quad) noha a gyermek annak vezetésére koránál fogva alkalmatlan volt.

Szon.hu

Fotó: Illusztráció/shutterstock

 Ráadásul az apuka azt is megengedte, hogy a gyermek az utcára hajtson egyedül a motorkerékpárral. Éppen akkor közlekedett arrafelé egy személygépkocsi, melynek vezetője észlelte a vele szemben nagy sebességgel hajtó gyermeket, a kormányt félre is rántotta, azonban a motorkerékpár nekiütközött a személygépkocsinak, a gyerek pedig leesett a földre, nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség az édesapát kiskorú veszélyeztetésének bűntettével és járművezetés tiltott átengedésének vétségével vádolta, a bíróság pedig azóta jogerősen 300.000,- forint pénzbüntetésre ítélte, továbbá eltiltotta az olyan foglalkozás gyakorlásától is, ahol tizennyolcadik életévét be nem töltött személyek nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné - tájékoztatta szerkesztőségünket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában