Katasztrófavédelem

2023.08.15. 17:18

Tábornokká nevezték ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei igazgatót

Szon.hu

Varga Béla

Forrás: Pusztai Sándor

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke – a belügyminiszter előterjesztésére – állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából kinevezte tűzoltó dandártábornokká Varga Béla tűzoltó ezredest, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját. A dandártábornoki kinevezését Varga Béla augusztus 15-én vette át a Sándor-palotában.

Varga Béla hivatásos pályafutását katonaként kezdte, a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskolán diplomázott, majd kiváló eredménnyel elvégezte a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Vezetésszervezés-tudományi Karának védelmi igazgatási szak vegyi és környezetbiztonsági szakirányát.

2000. szeptember 1-je óta dolgozik a katasztrófavédelem állományában. Különböző beosztásokat töltött be a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezetnél, majd 2012 decemberében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója lett. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot 2015 szeptembere óta irányítja.

Az igazgató pályája során számos kiemelt esemény kezelését irányította, köztük az Ukrajnából érkezett menekültek fogadásával, elhelyezésével kapcsolatos feladatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában