Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.08.05. 12:04

Viharkárok Szabolcsban

Közel 40 esetben avatkoztak be a péntek esti vihar miatt a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében.

Szon.hu

A legtöbb esetben úttestre dőlt fákat távolítottak el a beavatkozók. Balkány és Szakoly, Fehérgyarmat és Tivadar, Nyíradony és Balkány, Napkor és Apagy között, valamint Besenyődnél úttestre dőlt fákat távolítottak el kézi erővel és motoros láncfűrésszel a tűzoltók. Penyigénél, valamint Ófehértó és Levelek között a sínekre, Balkányban és Ófehértón villanyvezetékre dőlt fa. Nyíregyházán az Előd és a Csaba utca sarkán leszakadt egy villanyvezeték és meggyújtotta az alatta lévő növényzetet. 

 

Nyíregyházán, a Hímes utcában családi ház kéményébe csapott a villám, emiatt a konyhában lévő gázvezeték kigyulladt. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a gázt kizárták, a tüzet gyorssugárral eloltották. Máriapócson közel húsz ingatlan tetőszerkezetét bontotta meg a szél. A beavatkozó tűzoltók az önkormányzat által biztosított fólia segítségével a tetőszerkezetek ideiglenes helyreállítását végzik. Ugyancsak Máriapócson egy családi ház tűzfala megdőlt, az elektromos bekötő vezeték tartotta, hat ember lakosságvédelmi intézkedés keretében került elhelyezésre - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Fotó: Nyírbátor HTP

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában