Emberölés

2023.09.21. 08:26

25 késszúrással mészárolta le a feleségét a szatmári férfi

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádat emelt a feleségét halálra szurkáló idős, szatmári férfi ellen.

Szon.hu

Forrás: Ügyészség

A vádirat szerint a 60-as évei közepén járó férfi feleségével együtt egy szatmári faluban élt. Kapcsolatuk kiegyensúlyozatlan volt, a vádlott gyakran veszekedett feleségével, amely esetenként a vádlott részéről tettlegességig fajult.

A férfit évek óta rendszeresen kezelték pszichiátrián, legutóbb éppen a bűncselekmény napján, 2022. október 20-án engedték haza a nagykállói szakkórházból.

Mikor az idős férfi az esti órákban hazaért, féltékenykedni kezdett, ezért veszekedett az asszonnyal. Eközben a konyhapultról magához vett egy 12 cm pengehosszúságú konyhakést, és azzal legalább 25 esetben megszúrta a nőt, aki védekezett, és a konyhából a szobán át a bejárati folyosóig menekült, ahol összeesett és elhalálozott.

A vádlott ekkor elment az orvosi ügyeletre, ahol az ügyeletes orvosnak bejelentette, hogy megölte a feleségét, és kérte, hogy értesítsék a rendőrséget.

A főügyészség a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja, vele szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, legkorábban 25 év elteltével legyen feltételes szabadságra bocsátható.

A csatolt rendőrségi fotókon a pár otthona és a kés elvételének helye látható - tájékoztatta portálunkat Dr. Borsodi-Buss Emese, helyettes sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában