Kemecse

2023.09.22. 09:33

72 órán belül elítélték a betörőt

A Nyíregyházi Járási Ügyészség az őrizet ideje alatt bíróság elé állította azt a betörőt, aki ezúttal egy Kemecsén lévő családi házba tört be.

Szon.hu

72 órán belül elítélték a betörőt

Forrás: Illusztráció: Pixabay

A többszörösen büntetett előéletű férfi egy hónapja szabadult közel két éves börtönbüntetéséből, amit szintén lopásokért kapott.
A betörés napján megtudta, hogy a sértett kórházba megy kezelésre, és csak másnap jön haza, ezért az éjszaka folyamán üres lesz a háza. Az egész napos italozás közben elhatározta, hogy a házat feltöri, és onnan eladható értékeket lop el. Az esti órákban megjelent az ingatlannál, a ház hátsó ablakát betörte, azon keresztül bemászott a lakásba, és az egyik szobából ellopott egy televíziót, a másik szobából pedig ruhaneműket vitt haza.

72 órán belül elítélték a betörőt
Forrás: Ügyészség


A sértett emlékezett arra, hogy csupán egy valakinek beszélt arról, hogy elutazik, ezért a rendőrök egyből az ismert bűnelkövető otthonához mentek, ahol a lakásban megtalálták a sértett vagyontárgyait, ezért azonnal őrizetbe is vették.

Az ügyészség 72 órán belül bíróság elé állította, és a járásbíróság ítéletet is hozott az ügyében. Az ügyészi indítvánnyal egyezően 1 év 10 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte - adta hírül szerkesztőségünknek a Nyíregyházi Járási Ügyészség helyettes sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában