Kábítószer

2023.09.15. 10:23

„Égetős kristályt" és „krekket" árultak Baktalórántházán, de lebuktak

Drogkereskedők ellen emelt vádat az ügyészség, akik Baktalórántházán és a környező településeken élőknek hónapokon keresztül értékesítették a dizájner drogot.

Szon.hu

Forrás: Forrás: Ügyészség

A két baktalórántházi férfi jó barátságban volt egymással, ezért 2022 szeptemberében megbeszélték, hogy saját megélhetésük biztosítása érdekében a köznyelvben „égetős kristályként” vagy „krekként” ismert új pszichoaktív anyag tartalmú fehér port fognak közösen értékesíteni környékbeli személyeknek. Abban is megállapodtak, hogy a kristályos anyagot közösen szerzik be, és azt néhány milligrammonként alufóliába kicsomagolják, majd azt adagonként külön-külön 5.000,-Ft-ért adják el.

Forrás: Forrás Ügyészség


Mindkét vádlott rabja is volt a tiltott szernek, így azt rendszeresen fogyasztották is, szervezetükből egy újfajta dizájner drog volt kimutatható. 
Az ügyészség bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja a büntetett előéletű vádlottakat. Vádiratában mértékes indítványt is tett, ha beismerik a bűncselekmény elkövetését és lemondanak a tárgyalásról, úgy velük szemben a járásbíróság 5-5 év börtönbüntetést és 5-5 év közügyektől eltiltás mellékbüntetést szabjon ki, valamint vonja el a drogkereskedelemből származó bevételüket - adta hírül szerkesztőségünknek Dr. Borsodi-Buss Emese ügyészségi sajtószóvivő helyettese.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában