Helyi kék hírek

2023.09.20. 11:53

Minősítő gyakorlat Tyukodon

Szon.hu

Forrás: Forrás: katasztrófavédelem.hu

Felkészültségét bizonyíthatta a Mátészalkai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területén található, önállóan beavatkozó Tyukodi Önkéntes Tűzoltó Egyesület éves minősítő gyakorlatán.

A szeptember 19-ei gyakorlat helyszínéül a Tyukodi Általános Iskola és Óvoda szolgált, amelynek – a feltételezés szerint – titkársági irodájában keletkezett tűz egy fénymásoló gép meghibásodás következtében. A tanulók az iskolát elhagyták, azonban egy oktató visszament, hogy végrehajtsa az épület áramtalanítását. A pedagógus rosszul lett, így a kiérkező egységnek a tűz oltása mellett végre kellett hajtania egy személy keresését, életmentését is.

Forrás: Forrás: katasztrófavédelem.hu

A minősítő gyakorlat célja, hogy a szakmai felügyelet ellátó hivatásos állomány meggyőződhessen a Tyukodi Önkéntes Tűzoltó Egyesület beavatkozó tagjainak tűzoltási és műszaki mentési készségeiről, az alkalmazandó szabályok ismeretéről, a tűzoltást vezető személy felkészültségéről.

A minősítő gyakorlat sikerrel zárult, köszönhetően a jelenlévő önkéntesek szakmai jártasságának és ezzel kivívták maguknak újabb egy évre az önállóan beavatkozási jogosultságot, növelve ezzel a székhely település mellett Győrtelek, Kocsord, Ököritófülpös, Rápolt, Pátyod, Porcsalma, Szamosangyalos, Csenger, Csengerújfalu és Ura települések mentő tűzvédelmi képességét és megteremtve ezzel az ott élők nyugalmát.

Forrás: Forrás: katasztrófavédelem.hu

Az egyesület az országban az elsők között, 2014-ben szerezte meg a jogosultságot az önállóan beavatkozói képességre, melyet azóta is folyamatosan fenntartanak rendkívül lelkes és önfeláldozó tagjainak köszönhetően.

Dombrády Gábor tűzoltó alezredes, tűzoltósági felügyelő, Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség - olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában