Durva

2023.09.08. 11:01

Nem akart dolgozni, ezért kitalálta, hogy megverték

Hamis vád miatt indult eljárás azzal a tiszacsécsei férfivel szemben, aki nem akart munkába állni, ezért kitalált egy történetet arról, hogy őt megverték.

Szon.hu

Nem akart dolgozni, ezért kitalálta, hogy megverték

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

A nyomozás adatai szerint a középkorú férfi - felesége unszolására – tavaly nyáron jelentkezett egy budapesti munkára, ezért egy kisbusszal érte mentek. Mivel nem fűlött a foga a munkához, először a helyi presszóban bújt el, de a házastársa oda küldte érte a járművet. Mikor beült a buszba megtudta, hogy villanyszerelési munkát bíznának rá, ettől megijedt, és közölte, hogy szaktudás hiányában mégsem vállalja a munkát. Mivel a feleségének nem merte ezt elmondani, kitalálta, hogy őt a buszsofőr megverte, és ezért hagyta ott a munkát.

Másnap testi sértés miatt feljelentést is tett ismeretlen tettes ellen.

A férfi hamis vallomása alapján a Fehérgyarmati Rendőrkapitányságon nyomozás indult. A férfi csak hónapokkal később, folytatólagos kihallgatása során árulta el, hogy őt senki nem bántalmazta.

Amiért a férfi feleslegesen dolgoztatta a rendőröket, az ügyészség hamis vád miatt vádat emelt ellene, és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta. - adta hírül szerkesztőségünknek Dr. Borsodi-Buss Emese Törvényszék  sajtószóvivő helyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában