Nyíregyháza

2023.09.26. 14:12

Visszautasította a nyíregyházi nő, ezért majdnem megölte

Emberölés bűntett kísérletében mondta ki bűnösnek és ítélte tíz év börtönbüntetésre, valamint tíz év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre a Nyíregyházi Törvényszék 2023. szeptember 26-án azt a vádlottat, aki kis híján halálra verte a közeledését visszautasító nőt.

Szon.hu

Forrás: illusztráció / shutterstock

Az ítélet tényállása szerint a vádlott érzelmi kapcsolatot szeretett volna kialakítani a sértettel, azonban a nő ezt visszautasította. 2021. október 21-én a vádlott napközben nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd a sértett nyíregyházi lakásához ment, ahol az utcán megbújva várta, hogy hazaérjen. Amikor a sértett a lakása elé ért, a férfi hátulról megtámadta, egy korábban magához vett kapupánttal több alkalommal a fejét megütötte és közben megöléssel fenyegette. A sértett kiabálását egy közelben lakó észlelte, aki a nő segítéségére sietett, a vádlottat a földre teperte, így megakadályozta a további bántalmazást - tájékoztatta portálunkat dr. Bartha Andrea, sajtószóvivő.
A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy a sértett életét kioltsa, annak elmaradása csupán a véletlenen és a tanú hatékony közbelépésén múlott.
Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítés végett nyújtott be fellebbezést, míg az ügyész fenntartja a nyilatkozattételre a rendelkezésére álló három napos határidőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában