Nyíregyháza

2023.10.27. 10:01

Jogsi nélkül furikázott, autókat tört össze

Vádat emelt az ügyészség az ellen a férfi ellen, aki ittasan, jogosítvány nélkül kocsikázott, eközben két autót is összetört, majd valótlan feljelentést tett.

Szon.hu

Forrás: illusztráció / pexels

A középkorú Nyíregyházán élő férfi gépjárművezetői engedéllyel nem rendelkezik, őt a bíróság februárban engedély nélküli vezetés miatt a közúti járművezetéstől eltiltotta.
A vádlott a bíróság döntését semmibe véve áprilisban ittasan beült a felesége forgalomból kivont autójába, és Nyíregyházán, a Kállói úton közlekedett, amikor ittassága és figyelmetlensége miatt az útról lehaladt, és egy az út szélén parkoló személygépkocsinak ütközött, melyet nekilökött egy másik járműnek. A gépkocsik megrongálódtak, ennek ellenére a férfi az adatainak hátra hagyása nélkül távozott.
Mivel a tettéért nem akart felelősséget vállalni, ugyanezen a napon valótlan feljelentést tett a rendőrségen, miszerint a személygépkocsit ismeretlen személy ellopta. A nyomozást el is rendelték, de hamar kiderült, hogy nem történt bűncselekmény.
A férfit az ügyészség nemcsak közlekedési bűncselekménnyel, hanem hatóság félrevezetésével is vádolja, tettéért a bíróságon kell felelnie - tájékoztatta portálunkat Dr. Borsodi-Buss Emese, helyettes sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában