NAV

2023.10.04. 11:32

Szagos málé: 24 milliós meglepetés a kemecsei kukoricaföldön!

Két méter magas kukorica között több száz kiló fogyasztási dohányt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai, Koda a szolgálati kutya segítségével egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei városkában.

Szon.hu

Forrás: NAV

A pénzügyőrök először egy kemecsei lakás ajtaján kopogtattak az esti órákban, hogy átvizsgálják. Gyanújuk gyorsan be is igazolódott, mert a lakásból egy kiló ismeretlen eredetű dohány került elő. Az egyenruhásokkal érkező Koda kutya, aki a NAV cigarettakereső kutyája, az ingatlan udvaráról vezető ösvényen egészen a ház mögötti kukoricaföldre vezette a járőröket. Az egyenruhások közel kétszáz kilogramm fogyasztási dohány találtak a kukorica közé rejtve, fekete zsákokban. A 23 éves férfi azt mondta, hogy a dohányt az árok partján találta és a háza mögötti földön, a hatalmas növények közé rejtette.

 

Az egyenruhások a  több mint 24 millió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták. A jogsértő  ellen jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekménye miatt is eljárás indult, valamint több milliós bírságra számíthat.

Koda beszerzéséhez az Európai Unió CCEI programja nyújtott pénzügyi támogatást - írta a NAV.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában