Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.11.29. 11:41

„Ha kiszabadul, nekünk menekülnünk kell!” - ítélet várható az élettársa szemét kinyomó férfi ügyében

Tényleges életfogytiglanra ítélhetik csütörtökön a volt barátnőjét mindkét szemére megvakító Gy. Attilát. Gabriella rettegve várja a pillanatot, amikor kimondják a verdiktet a hírhedten agresszív bűnöző fejére. A bátyja azt mondja, amennyiben a tettes esélyt kap a szabadulásra, nekik a családjukkal együtt menekülniük kell.

Szon.hu

Forrás: ripost.hu

Gy. Attila már ült börtönben, ráadásul elsőfokon már elítélték az egykori kedvese elrablásáért indított büntetőügyben. 2022. február 5-én a férfi éppen azért kereste fel Gabriellát, hogy rábírja az ellene tett feljelentés visszavonására, illetve a szerelmi kapcsolatuk újrakezdésére. A lány ezekről hallani sem akart, ezért Gy. Attila éktelen haragra gerjedt, bestiálisan megverte párját, azután mindkét szemgolyójától megfosztotta. A rendőrség először a férfi tetteit súlyos testi sértésnek minősítette, a vádhatóság azonban már különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérleteként értékelte. Mint többszörös visszaesőre, az ügyészség tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Forrás: ripost.hu

Róbert, Gabriella testvére a Ripostnak elmondta: hetek óta készülnek lélekben a csütörtöki napra.

A húgom lelkiállapota erősen hullámzó. Tartja magát, képes is beszélni az ügyről, de mindig megtorpan közben. Majdnem két év eltelt már a brutális támadás óta, most pedig napokon belül megtudjuk, hogyan dönt a bíróság. Tudjuk, ez az ítélet még nem lesz jogerős, arra tovább kell várnunk, de ha elítélik, most legalább egy kicsit fellélegezhetünk 

– magyarázta Róbert, aki csakis az ügyész által indítványozott büntetést tartaná elfogadhatónak.
 

Azon a bizonyos napon az egész családom élete tönkrement. A legutóbbi tárgyaláson Gy. azt mondta, hogy a tettével a saját szeretteinek is ártott, ebből pedig arra következtetek, hogy kezdi érezni a cselekedete súlyát. Lelkészként elgondolkodtam azon, képesek leszünk-e ennek az embernek megbocsátani. Talán igen, hiszen a megbocsátás annyit jelent, hogy nem kívánjuk neki azt a szörnyűséget, amin mi keresztülmentünk

– fogalmazott Lakatos Róbert.

Forrás: ripost.hu

Az egész társadalomnak az az érdeke, hogy ezt a bűnözőt végleg bezárják. Ha esélyt kap a szabadulásra, ismét rettegéssé válik az életünk, hiszen tartanunk kell a bosszújától. Akkor pedig a testvéreim családjával együtt el kell menekülnünk az országból!" - ecsetelte Gabriella bátyja.

 Sosem felejtem el 2022. februárját. Amikor még kereste a szökésben levő Gy.-t a rendőrség, a kórházban le kellett venni a szemészeti osztály tábláit, nehogy megtalálja a húgomat Attila. A legközelebbi hozzátartozókat is csak egy jelszó bemondása után engedték be a kórterembe Gabicához

 -emlékezett vissza Róbert. Ő és megvakított húga is bíznak abban, hogy Gy.-nek nem lesz többé alkalma ártani nekik. - olvasható a ripost.hu oldalon.

 

Nézd meg, mit üzent a kemecsei édesanya a megvakítójának korábban:


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában