Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.11.13. 14:24

Hétvégi tűzesetek

Péntektől vasárnap éjfélig huszonhárom segélyhívás érkezett a tevékenységiránytó központba.

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: katasztrófavédelem.hu

Tűz keletkezett egy szamossályi családi ház konyhájában. A helyiségben egy kanapé égett. A fehérgyarmati tűzoltók kiérkezése előtt a lakók áramtalanították az ingatlant és eloltották a tüzet. A hivatásos tűzoltók ventilátorral átszellőztették, átvizsgálták a házat. Személyi sérülés nem történt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A tüzet vélelmezhetően egy kályhából kipattanó szikra okozhatta.

Családi ház villanyórája égett péntek este Szamosszegen, a Béke utcában. A mátészalkai hivatásos tűzoltók kiérkezésekor lánggal való égés már nem volt, a villanyóra szinte teljesen megsemmisült. Az egység a villanyóraszekrényt tovább bontotta, a még izzó-parázsló részeket eloltotta. A ház fűtése gázkazánnal van megoldva, ami elektromos áram nélkül nem üzemel, így az ott lakó két felnőtt és egy gyermek elhelyezéséről átmenetileg gondoskodtak.

Lerakódott égéstermék égett egy geszterédi ház kéményében. A szakolyi önkormányzati tűzoltók távolították el a parázsló, izzó részeket a kéményből, majd átvizsgálták a padlásteret, a tűz a kéményből nem terjedt tovább. Személyi sérülés, lakosságvédelmi intézkedés nem történt. Az esetről értesítették a kéményseprőket.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy balkányi családi ház konyhájában, péntek délután. A helyi önkéntes és a szakolyi önkormányzati tűzoltók érkeztek az ingatlanhoz. A szakolyi egység mérései alacsony értékben, de kimutatták a CO jelenlétét, a tűzoltók átadták a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek és a rendőrségnek. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Lerakódott korom égett egy vajai és egy milotai családi ház kéményében is. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt. Vaján a baktalórántházi, Milotán a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Az esetekről értesítették a kéményseprőket. - olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában