Rendőrség

2023.11.28. 13:28

Mai lecke: a feltörések elkerülése

Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK prevenciós oldala

Szon.hu

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK prevenciós oldala

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság a megszokott módon, állandó közterületi rendőri jelenléttel igyekszik biztosítani, hogy az ünnepi készülődés mindenki számára biztonságos és balesetmentes legyen, de ehhez az állampolgárok önvédelmi képességeire is szükség van. A bevásárlások idején mindenki rohan, türelmetlenebb és esetleg figyelmetlenebb is, ezért érdemes a rendőrség tanácsait megfogadni. - olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK prevenciós oldala facebook oldalán.

Az adventi időszakra jellemző bűncselekmények megelőzésére vonatkozó tanácsaink 2. részében a mai lecke, a feltörések elkerülése:

Az üzleteket járva sokan hagynak óvatlanul értékeket látható helyen az autójukban. A parkolókban őrizetlenül hagyott járműveket akár másodpercek alatt feltörhetik, és a tettesek amellett, hogy megszerzik a benne hagyott értékeket, a rongálással is jelentős anyagi kárt okoznak. A bosszúság és a kár elkerülése érdekében a megvásárolt termékeket helyezzék a csomagtartóba. Ha ez nem lehetséges, és csak az utastérben tudják elhelyezni, akkor haladéktalanul szállítsák haza, ne álljon az autó még órákig a parkolóban.

 Ne hagyjanak értéktárgyakat az autójukban;

 Lehetőség szerint a vásárlás idejére őrzött parkolóban hagyják autójukat;

 Minden esetben zárják be az ajtókat, és húzzák fel az ablakokat, ha elhagyják a gépjárművet;

 Az utastérben még üres táskát, ruhaneműt, élelmiszert se hagyjanak!

Ha minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává vált, azonnal hívja a 112-es segélyhívót! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában