Nyíregyháza

2023.11.24. 10:01

Meglopta betegtársait

Betegtársaitól lopott – börtönbe kerül érte

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Egy év börtönbüntetésre ítélte a bíróság a betegtársait meglopó gátlástalan férfit.
A középkorú nagykállói férfi tavaly nyáron Nyíregyházán a sóstói úti kórházban volt fekvőbeteg. Kezelésének utolsó napján úgy döntött, hogy nem megy haza üres kézzel, ezért sorra látogatta a szomszédos kórtermeket, értékeket keresve.
Kihasználva azt, hogy betegtársai nem tartózkodnak a szobájukban, az ágy melletti éjjeliszekrényekből, közel 10.000 Ft-ot szedett össze, a közös hűtőszekrényből pedig élelmiszert lopott.
Azonban nem érte be ennyivel, kihasználva egyik betegtársa súlyos betegségét, az öntudatlan állapotban lévő nő éjjeliszekrényéről eltulajdonította a mobiltelefonját, a pénztárcájából kivette a készpénzét, az ujjáról pedig lehúzta az aranygyűrűjét, majd azokat a ruházatába és a csomagjába rejtette. Szerencsére lebukott, és az értékeket sikerült tőle visszavenni.
A gátlástalan férfi cselekménye lopásnak és kifosztásnak minősül, ezért az ügyészség vádat emelt ellene. A Nyíregyházi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően a férfit 1 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában