NAV

2024.01.26. 08:13

Cigarettagyárat számoltak fel a pénzügyi nyomozók

A pénzügyőrök költségvetési csalás minősített esete miatt vettek őrizetbe két férfit, akik Tuzséron ipari eszközökkel cigarettát gyártottak, hogy azt külföldön értékesítsék.

Szon.hu

Forrás: illusztráció / haromhatar.hu

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak 2023 májusában cigaretta előállítására alkalmas gépet szereztek, majd annak szakemberek általi összeszerelését követően a gyártáshoz szükséges több mint 2000 kilogramm dohányt és más alapanyagokat vásároltak.
2023. év végén ukrán és belorusz személyek bevonásával, jövedéki engedély nélkül kezdték meg a cigaretta előállítását, majd az ipari módszerrel előállított dohányterméket angol szöveggel ellátott dobozokba csomagolták, és értékesítésre előkészítették.
2024. január 23-án történő elfogásukig közel fél millió cigarettát gyárttattak le, melynek adótartalma csaknem 40 millió forint. Ugyanezen a napon a nyomozók 329 kg gyártásra előkészített fogyasztási dohányt is lefoglaltak, melyből szintén cigaretták akartak gyártani.
A főügyészség indítványozza a két férfi letartóztatását, mivel tartani lehet attól, hogy az eljárás alól kivonnák magukat, és attól is, hogy a nyomozás során még ki nem hallgatott tanúkat befolyásolnának, vagy bizonyítékokat tüntetnének el, és ezzel a nyomozás eredményességét veszélyeztetnék - tájékoztatta portálunkat Dr. Borsodi-Buss Emese, helyettes sajtószóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában