Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.01.25. 08:14

Tűzoltói beavatkozások

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: katasztrófavédelem

A Jósa András Oktatókórház területén egy közel húsz méter magas, veszélyt jelentő, kiszáradt fát távolítottak el a tűzoltók gépezetes tolólétrával, motoros láncfűrésszel. 

Megsérült a nyíregyházi, Bercsényi utcai görögkatolikus templom 15 méteres magasságban lévő lemezpárkánya, amely így veszélyeztette a gyalogosforgalmat. A tűzoltók gépezetes tolólétrával, kéziszerszámokkal avatkoztak be. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt.

Három személygépkocsi ütközött össze a 4-es főúton Komoró és Fényeslitke között. Két autó közúti akadályt képezett, a harmadik jármű árokba csapódott. A kisvárdai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a helyszínt biztosították a rendőrök kiérkezéséig, valamint a helyszínelés ideje alatt, végül megszüntették a forgalmi akadályt. 

Füsttel telítődött egy zsarolyáni családi ház, mert a kályhába tüzet raktak, ám azon nem volt ajtó. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók a kályhából eltávolították az égésterméket, a parázslást egy vízsugárral megszüntették. A ház fűtése más módon nem megoldott, így az ott élő egy ember elhelyezéséről átmenetileg gondoskodtak. Személyi sérülés nem történt. - olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában