Tarpa

2024.02.19. 09:54

Megszökött a szexuális erőszakkal gyanúsított gyerekfelügyelő

Közel egy évig volt letartóztatásban az a középkorú férfi, akit kiskorú fiúkkal szemben elkövetett szexuális erőszakkal gyanúsítanak és aki tavaly novemberben házi őrizetbe került, pár nap múlva viszont megszökött.

Száraz Anita

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

A megalapozott gyanú szerint a futballklubnál gyermekfelügyelőként is dolgozó férfi munkakörébe tartozott, hogy éjszaka felügyelje az externátusként működő diákszálláson elhelyezett gyerekeket. 

2022 novemberében egyik éjszaka a gyanúsított egy alvó kiskorú fiúval szexuális cselekményt végzett, néhány nap múlva egy másik kiskorú fiúval ugyanígy tett. Ezek a cselekmények megismétlődtek – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László, a vármegyei főügyészség sajtószóvivője.

Hozzátette: a férfit a rendőrség 18. életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére, védekezésre képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként. A férfi 2022. december 6-ától 2023. november 7-éig letartóztatásban volt, akkor a bíróság elrendelte a bűnügyi felügyeletét azzal, hogy a számára kijelölt ingatlant nem hagyhatja el. Ezt a gyanúsított nem tartotta be, és tavaly november 19-én ismeretlen helyre távozott. Az ügyészség távollévő terheltté nyilvánította a gyanúsítottat, az eljárás a távollétében folytatódik – adott tájékoztatást dr. Szilágyi László. 
A vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya lapunknak megerősítette: a férfi ellen fogolyszökés miatt adtak ki el elfogatóparancsot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában