Katasztrófavédelem

2024.02.07. 08:36

Szabadtéri lángok és kéménytüzek miatt vonultak tegnap a tűzoltók

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: katasztrófavédelem.hu

Tűz keletkezett egy lakóházhoz hozzáépített melléképületben Szabolcsveresmarton, a Tölgyesszög utcában. A kisvárdai hivatásos tűzoltók áramtalanították az épületet, amelyben berendezési tárgyak, kisgépek égtek, majd két gyorssugárral eloltották a tüzet. Az egység öt propánbután-gázpalackot is kihozott az épületből, azokat nem érte hőhatás. A tűz a lakóházra nem terjedt át, de a falak kormozódtak. 

Kigyulladt egy személygépkocsi motortere egy nyírteleki telephely parkolójában. A tulajdonos a tűz oltását egy porral oltó tűzoltó készülékkel megkezdte, majd a nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy gyorssugárral avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt. 

Több szabadtéri tűz is keletkezett kedden Szabolcs-Szatmár-Beregben. A kemecsei Dankó utca mellett öt hektáros gondozatlan területen nádas, bozótos égett foltokban. A leveleki Virág utca mögött ötszáz négyzetméteren lángolt a száraz aljnövényzet, a tiszalöki Nefelejcs utcában egy lakóház udvarán százötven négyzetméteren égett a gaz, a rakamazi Rákóczi út egyik portájánál pedig kétszáz négyzetméteren égett a száraz fű. A helyszíneken a nyíregyházi és nyírbátori hivatásos, a tiszavasvári önkormányzati, valamint a rakamazi önkéntes tűzoltók fékezték meg a lángokat.

Kéménytűz volt egy baktalórántházi és egy demecseri lakóháznál is tegnap. A baktalórántházi hivatásos, valamint a demecseri önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal szüntették meg a kéményekben a parázslást. Az esetekről értesítették a kéményseprőket, lakosságvédelmi intézkedésre egyik helyszínen sem volt szükség. - olvasható a szabolcs.katasztrofavedelem.hu oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában