Kemecse

2024.02.14. 08:37

Újra tanul írni a megvakított kemecsei édesanya

Két évvel ezelőtt vakította meg mindkét szemére a volt párja a kemecsei édesanyát. Lakatos Gabriella előbb-utóbb szeretné megtanulni a Braille-írást.

Szon.hu

Megismerkedne a Braille-írással a volt párja által mindkét szemétől megfosztott Lakatos Gabriella.

Fotó: Boes

Megismerkedne a Braille-írással a volt párja által mindkét szemétől megfosztott Lakatos Gabriella. Szinte napra pontosan két évvel ezelőtt, 2022. február 5-én Gy. Attila személyesen felkereste egykori barátnőjét. Békülni szeretett volna, illetve megpróbálta kikönyörögni, hogy a fiatal nő vonja vissza az ellene tett terhelő vallomását. Gy. korábban ugyanis elrabolta Gabriellát, akinek viszont sikerült megszöknie és egy drogériában segítséget kérnie - olvasható a Borson.

Gabriella nem kívánta a kapcsolatát újrakezdeni a Gengszter becenevet viselő bűnözővel, és az eljárástól sem kívánta megkímélni. A rendkívül agresszív férfi ezen feldühödve a védtelen nőt elhurcolta, megverte, majd mindkét szemgolyóját kinyomta. A bíróságon a férfi bocsánatot kért, ám a lányt ez nem hatotta meg. A férfi az emberrablási ügyért másodfokon nyolc, míg a bíró által életveszélyt okozó testi sértésnek minősített, brutálisabb tettéért első fokon 20 évet kapott.

A fiatal édesanya egyik legfőbb támasza a bátyja, Róbert. A férfi, amikor csak teheti, Gabriella mellett áll. A nő egyedül nem szívesen mozdul ki otthonról, de a saját házán belül már biztonsággal közlekedik. Úgy érzi, a fehér botot sosem fogja megszokni, de azzal tisztában van, hogy előbb-utóbb meg kell tanulnia a Braille-írás olvasását.

- Gabica érettségizni szeretett volna, aztán pedig egyetemre menni. Ez a véglény teljesen átütemezte a húgom életét, de a testvérem igenis vágyik a tudásra, és arra hogy képes legyen önálló életre, illetve a kislánya felnevelésére. Már egyre ügyesebben ellátja magát és a hatéves Mirát. Tudom, hogy tanult családanya lesz belőle, én továbbra is minden támogatást megadok neki. Sajnos, egyelőre nagyon rossz a lelkiállapota, ami gátolja abban, hogy tanulni kezdjen. Van rá esély, hogy áprilisban pont kerüljön a megvakítása ügyére. Bízunk benne, hogy Gy. méltó büntetést kap. Ha így lesz, abból mindannyian kellő erőt kapunk - mesélte Róbert, és hozzátette: a február 5. előtti hetekben Gabriella a szokottnál is zaklatottabb volt.

Sokat gondolkodtam rajta, mit mondjak neki, hogy megnyugtassam. Az adott napon kaptam egy sugallatot, és úgy köszöntöttem: Boldog születésnapot. Valóban úgy gondolom, hogy aznap meghalhatott volna, de a Jóisten megkímélte

- fejezte be Róbert.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában