Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.03.08. 10:13

A nevelőt fenyegetni nem érdemes

A fiatalkorú vádlott azzal fenyegette a nevelőnőt, hogy megvereti, "tepsibe teszi", a kést belevágja.

Szon.hu

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

A nevelőjét bántalmazással fenyegető fiatalkorúval szemben javítóintézeti nevelés az ügyészség indítványa.

A gyermekvédelmi gondoskodásban élő 16 éves lány évek óta problémás magatartású, gyakran került összetűzésbe a gyermekotthonban mind társaival, mind nevelőivel.

Tavaly júniusban újból lekezelő és tiszteletlen magatartást tanúsított a gyermekotthon udvarán a nevelőjével. Azzal fenyegette, hogy amennyiben nem engedi ki vacsora után a faluba csavarogni, akkor eltöri a tányért, és beleállítja a torkába.

A sértett többször felszólította a lányt, hogy a házirend szabályait tartsa be, és menjen be az épületbe vacsorázni.

A fiatalkorú vádlott másnap az intézetben újra szidalmazta és fenyegette a nevelőnőt, azt mondta neki, hogy megvereti, "tepsibe teszi", a kést belevágja.

Ezzel a magatartással és fenyegetéseivel akadályozta a nevelő munkavégzését, és megzavarta a gyermekotthon rendjét, viselkedésével a társait is negatív irányba befolyásolta.

A fiatalkorú ellen több eljárás indult már, a korábbi nevelő célzatú intézkedés ellenére magatartásán semmit nem változtatott, ezért vele szemben javítóintézeti nevelés az ügyészség indítványa - tájékoztatott Dr. Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában