Nyíregyháza

2024.03.31. 06:10

Kapupánttal ütötte a nő fejét

Emberölés kísérlete: az Ítélőtábla helybenhagyta az ítéletet.

Szon.hu

Forrás: Illusztáció: gettyimages

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék tavaly szeptemberben emberölés kísérlete miatt tíz év börtönbüntetésre, valamint tíz év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki egy kapupánttal bántalmazott egy nőt. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott érzelmi kapcsolatot szeretett volna kialakítani a sértettel, azonban a nő ezt visszautasította. 2021 októberében a vádlott napközben nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd a sértett nyíregyházi lakásához ment, ahol az utcán megbújva várta, hogy hazaérjen. Amikor a nő a lakása elé ért, a férfi hátulról megtámadta, egy korábban magához vett kapupánttal többször a fejét megütötte és közben megöléssel fenyegette. A sértett kiabálását egy közelben lakó észlelte, és a nő segítéségére sietett. A vádlottat a földre teperte, így megakadályozta a további bántalmazást. A sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy az életét kioltsa, annak elmaradása csupán a véletlenen és a tanú hatékony közbelépésén múlott.

A másodfokon eljárt Debreceni Ítélőtábla dr. Háger Tamás vezette tanácsa a napokban helybenhagyta az elsőfokú ítéletet – tájékoztatta lapunkat Fórizs Ildikó sajtótitkár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában