Balest

2024.03.01. 11:28

Kidöntött egy villanyoszlopot

Ittasan vezetett, majd kidöntött egy villanyoszlopot, ezért 43 lakásban órákon át szünetelt az áramszolgáltatás, az ügyészség vádat emelt ellene.

Szon.hu

Ittasan vezetett, majd kidöntött egy villanyoszlopot

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség

A középkorú férfi tavaly ősszel több doboz sör elfogyasztása után beült a személygépkocsijába, és a tanyájától néhány kilóméterre lévő boltba indult.
Útközben, Balkányban az egyik balra ívelő útkanyarban ittassága miatt lecsúszott az útról, és egy villanyoszlopnak ütközött. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a villanyoszlop kitört, a vádlott pedig az összetört autójával elhagyta a baleset helyszínét.
A kiérkező rendőrjárőrök azonban megtalálták a férfi gépjárművének elhagyott rendszámtábláját, mely alapján hamar beazonosították, és az otthonából vérvételre előállították, kiderült, hogy közepes fokban volt ittas.
A villanyoszlop sérülése miatt több mint 4 órán át, 43 lakásban nem volt áram, ezért az ügyészség a férfit ittas járművezetés mellett közérdekű üzem működésének megzavarásával is vádolja. Vádiratában pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt. - adta hírül szerkesztőségünknek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában