Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.04.25. 13:05

Az ellenőrzés sem visszatartó erő

Háromszorosan lépte túl a Debreceni úton a sebességhatárt, gigabírságra számíthat az autós.

Bednárik Mónika

Forrás: Fotók: Gazdag Mihály

Továbbra sem tartjuk be a sebességhatárokat – röviden és tömören így lehet összefoglalni a múlt héten megtartott Roadpol (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Speed akcióját. A fokozott ellenőrzés érintette a megye teljes területét és minden rendőrkapitányságát, a kampányban valamennyi fix és mozgó sebességmérő eszköz szolgálatba állt, hogy kiszűrjék a közlekedésből a gyorshajtókat,  visszaszorítsák a száguldókat, a sebességhatárokat átlépőket.

– Az akció ideje alatt kollégáink 271 jogsértővel szemben intézkedtek, 239 megállított járművezetővel szemben helyszíni vagy közigazgatási bírságot szabtak ki, 32 esetben pedig közigazgatási eljárást kezdeményeztek – tudtuk meg a vármegyei számokat Koncz László alezredestől. A vármegyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője, kitért az április 19-én reggel 6 órakor indult Speedmaratonra, mert ekkor fotózták le a „leggyorsabb versenyzőt”. 

– Az autós 20-án éjjel negyed 1-kor, a Debreceni úton, ahol a KRESZ-szabályai szerint 50 kilométer/órás sebességgel haladhatott volna 144-gyel „szakította át a célszalagot”, ami azt jelenti, hogy 390 ezer forintos bírság megfizetésére kötelezik – ismertette a büntetési tételt az alezredes, akitől megtudtuk: a maraton 24 órája alatt a vármegyében 69 helyszínen 61 rendőr vett részt az ellenőrzésben. Az éjjel és nappal élesre állított kamerák előtt 9420 járművet ellenőriztek, közülük 254 lépte át a megengedett legnagyobb sebességet, de más jogsértés miatt hat esetben intézkedtek a rendőrök.

– Ez a fokozott ellenőrzési akció véget ért, azonban a járművezetők számoljanak arra, hogy a vármegye teljes területén bárhol és bármikor mérhetik kollégáink a sebességet, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a gyorshajtókat, szabálysértőket kiszűrjük. Arra kérjük a járművezetőket, tartsák be a sebességhatárokat, a sietség balesetekhez vezet, ami sokkal nagyobb veszteség pár perces késésnél. Semmi sem lehet fontosabb a saját és mások testi épségénél, életénél, ezt kell megértenie minden járművezetőnek – mondta Koncz László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában