Aranyosapáti

2024.04.05. 17:30

Elvágta a barátja nyaki ütőerét

A szobában lévő kamera rögzítette a brutális támadást.

Száraz Anita

Április 17-én megszülethet az ítélet

Fotó: Gazdag Mihály

A befejezéséhez közeledik az a büntetőeljárás, ami különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt indult L. E.-vel szemben, és amelynek legutóbbi tárgyalási napján igazságügyi orvos szakértőket hallgatott meg dr. Bartha Andrea törvényszéki bíró tanácsa.

Felhasította a nyakát 

A vármegyei főügyészség vádirata szerint a vádlott és a sértett nemcsak kollégák, de barátok is voltak. 2022. november 29-én a sértett azért ment el L. E. lakására, hogy a jelenléti ívet aláírassa vele, majd pálinkázni kezdtek, és ismeretlen okból összeszólalkoztak. L. E. többször is arcon ütötte a fotelben ülő, az ittasság és a bántalmazás miatt mozgásában akadályozott barátját. Ráhajolt, leszorítva tartotta, majd a korábban magához vett zsebkést többször a nyakába döfte, és felhasította a nyakát. Ezután lefeküdt aludni, a sértett pedig a helyszínen meghalt. 
A bizonyítási eljárást megkönnyíti, hogy a szobában volt egy kamera, ami rögzítette a véres eseményeket, és bár a rögzítőről technikai okok miatt nem lehetett kinyerni a felvételt, a helyszínen egy nyomozó a saját telefonjával rögzítette, így az a Nyíregyházi Törvényszék rendelkezésére áll.

Semmire sem emlékszik 

A tavaly júliusban tartott előkészítő ülésen a vádlott azt mondta: bűnösnek érzi magát, és hozzátette: nem emlékszik semmire. 

– Bocsánatot kérek mindenkitől. Sajnálom a történteket, ha lehetne, visszaforgatnám az időt – fogalmazott, majd bocsánatot kért a hozzátartozóktól. 

A legutóbbi tárgyaláson dr. Turzó Csaba és dr. Rácz Kálmán igazságügyi orvos szakértők elmondták: összesen 28 külsérelmi nyomot rögzítettek az áldozaton, akinek a halálát kivérzéses sokk okozta. A vádlott el- vagy átmetszette a férfi nyaki főverőerét, a közös gyűjtőerét, megszúrta a gégéjét, darabosra törte az orrcsontját. Kiderült: mindketten ittasak voltak, legalább egy liter pálinkát megittak. A sértett vér­alkoholszintje 3,39 ezrelék volt – ez nagyon közel áll az alkoholmérgezéshez –, a vádlottnál pedig 7-8 órával később 1,6 g/l véralkohol-koncentrációt mutattak ki, ami azt jelenti, hogy közepes-súlyos mértékben volt ittas a tett elkövetésekor. Amikor a rendőrök megtalálták, a hálószobában a padlón aludt, és azt kérdezte tőlük, mit keresnek ott. 

A kamerafelvételen az látható, hogy L. E., miután hatszor megszúrta a barátját, közel fél percig leengedett karokkal állt mellette, csak nézte, majd ismét szúrt. Ezután is nézte egy ideig, majd még négyszer döfte bele a kést. Az áldozat keze sokáig remegett, majd mozdulatlanná vált – a szakértők elmondták, ekkor még lehetett keringése. 
Az eljárás április 17-én perbeszédekkel folytatódik, a tervek szerint ekkor ítéletet is hirdet dr. Bartha Andrea. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában