Lopás

2024.04.18. 08:53

Nyíregyházi drogériában tanította lopni gyermekeit a nő (videó)

A Nyíregyházi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt vádat emelt azzal az anyukával szemben, aki gyermekeit felhasználva és ezzel erkölcsi fejlődésüket veszélyeztetve luxus cikkeket lopott a drogériából.

Szon.hu

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség

A Nyíregyházán átmeneti jelleggel tartózkodó dunántúli nő 2023 májusában a belvárosi drogériába azért ment három kiskorú gyermekével együtt, hogy onnan a gyermekei közreműködésével termékeket lopjon.

A vádlott és az alig 7-8 éves gyermekei egy órát tartózkodtak az üzletben, nézelődtek, összehangoltan mozogtak, és a polcokra kirakott termékekből közel 40.000.- Ft értékben napszemüvegeket, arckrémet és egyéb dekor kozmetikumokat tulajdonítottak el.

A nő gyermekei ruházatába, valamint a nála lévő táskába és kabátjába rejtette a termékeket, a kiskorú sértettek pedig végig figyelemmel kísérték az anyjuk tevékenységét, segítségére voltak az eltulajdonítani kívánt tárgyak elrejtésében, és maguk is tettek el árucikkeket a vádlott táskájába.

A vádlott cselekményével a nevelésből eredő kötelességét súlyosan megszegte, veszélyeztetve ezzel kiskorú gyermekei erkölcsi fejlődését, ezért előéletére is tekintettel az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, pártfogó felügyeletének elrendelésére, valamint figyelemmel a bűncselekmény jellegére foglalkozástól eltiltás kiszabására tett indítványt vádiratában.

A lopási cselekményekről a drogéria biztonsági kamerája készített felvételt:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában