Helyi közélet

2008.09.30. 12:15

Forgalom: olykor-olykor bedugulhat egy kisváros is

<p>Kisvárda - A régi „szekeres” utak ma már nem képesek folyamatosan biztosítani a gépjárművek zavartalan forgalmát, de nincs mit tenni, a helyzettel együtt kell, hogy éljünk – ilyenek a közútjaink – fogalmazott a kisvárdai szakember.</p>

Az utóbbi néhány évben Kisvárdán is erőteljesen megnövekedett gépjárműszám – mely várhatóan tovább fog nőni – bizonyos időszakokban hosszú-hosszú percekig tartó várakozást okoz a város főterén a Szent László utca, illetőleg a Flórián tér felől érkezőknek. E két irányból külöbösen nehéz ráhajtani a Krucsay és a Csillag utcára, de hasonlóan „kemény”, és alapos körültekintést igénylő feladat ezt végrehajtani a Vár, a Várday István és Krucsay utcák viszonylatában. S bizony ehhez korábban nemigen szoktak hozzá az autósok, akiket még az is sújt, hogy a Vár utcai kereszteződésben a kilátást megkönnyítő tükröt hónapokkal ezelőtt valaki kővel tesztelte – s a kő bizonyult erősebbnek.

A kisvárdai kisebb-nagyobb forgalmi dugók a nap szinte minden szakában kilakulhatnak, de különösen reggelente (munka-, illetve iskolakezdés) és a délutáni órákban (a munka- és iskolaidő vége) csúcsosodnak ki. Mit lehetne tenni? – kérdeztük a városháza Beruházási és Építési Osztályának vezetőjét, Bodnár Bélát.

– Ezen a helyzeten sem a jelenben, de még a jövőben sem tudunk változtatni. A városcentrumban lévő oktatási intézményekhez érkező gépjárművek száma ugyanis nagy, és az utak szélesítésére nincs lehetőség. A sokat emlegetett elkerülő út megépítése sem csökkentené a belvárosi forgalmat. Ennek egyik oka, hogy a Krucsay és a Csillag utca vezeti le a központon keresztül haladó tehergépjármű- és kamionforgalmat. A forgalomcsökkenésre tehát nem számíthatunk, annál is inkább, mert a gépjárművek száma folyamatosan növekszik. Ezzel a helyzettel együtt kell, hogy éljünk – ilyenek a közútjaink.

- Kovács Bertalan -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában