Helyi közélet

2008.09.15. 19:35

Éhségsztrájkba kezdett a nyírbogáti lakos

<p>Nyíregyháza - Olvasói levél jutott el szerkesztőségünkbe, mely szerint egy nyírbogáti lakos, Bartha Imre éhségsztrájkba kezdett a budapesti Kossuth téren.</p>

Telefonon értük el az éhségsztrájkba kezdő nyírbogáti lakost, aki kérdésünkre elmondta, azért sztrájkol Budapesten, hogy dr. Simon Miklós, Nyírbogát  polgármestere önként mondjon le a mentelmi jogáról, hogyha ártatlan - így nincs mitől félnie. Bartha Imre kétrendbeli jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével vádolja a polgármestert, aki - szerinte - a 2002-es válsztások során csalással szerezte meg a mandátumot. Bartha Imre maga jelentette fel dr. Simon Miklóst 2003-ban, ám egy évvel később a nyomozást lezárták. Éhségsztrájkját addig folytatja a nyírbogáti lakos, míg mentelmi jogáról önként le nem mond az országgyűlési képviselő.

Egy korábban országos napilapban megjelent cikk kapcsán dr. Simon Miklós már nyilatkozott erről az ügyről, és az ellene felmerült vádakról.

Ekkor a következőket mondta el a Kelet-Magyarországnak: az ügy már 2004-ben lezárult, mivel hosszas nyomozás során sem találtak semmiféle problémát. Az akkor a napilap cikkjében megjelent vádakra - melyek egyeztek az éhségsztrájba kezdett Bartha Imre vádjaival - pedig a következőt mondta el dr. Simon Miklós:

– A cikk tartalmi valótlanságaival, csúsztatásaival csak arra alkalmas, hogy két szocialista, büntető ügyben elmarasztalt települési önkormányzati vezető közé állítva lejárasson engem és Nyírbogát Nagyközséget. Mindkét irányú szándékot a leghatározottabban visszautasítom és a megfelelő jogi lépéseket a cikk kapcsán meg fogom tenni.

– Véleményem szerint az ellenem indított hadjárat része a szocialisták egyre erősödő, lejárató politikai kampányának, amellyel el akarják terelni a figyelmet az ország általuk teremtett társadalmi, gazdasági és szociális problémáiról.

Simon Miklóst telefonon értük utól:  így reagált

– Bartha Imre éhségsztrájkja az ellenem folyó politikai bosszúhadjárat újabb lépése, amely mögött véleményem szerint a Veres-Kabay klán áll. A településen az hírlik, hogy Bartha Imrét ezért az akciójáért jól megfizetik. Azt beszélik a faluban, hogy jól fizető céget és munkát kap. Kíváncsi vagyok, mennyi pénzt fog ő ezért kapni a szocialistáktól?

Kapcsolódó cikkek:

 

- Kálnai Anita -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában