Helyi közélet

2008.09.23. 15:26

Mozdulj a városért! – a Groupa jegyében Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Szombatra kellemes időt jósolnak a meteorológusok, így aztán semmi akadálya nem lehet annak, hogy a „Mozdulj a városért!” elnevezésű akcióhoz minél több nyíregyházi, illetve megyénkbeli csatlakozzon!</p>

Nyíregyháza első alkalommal vesz részt a Groupama Biztosító Zrt. úgynevezett Zöld Mozgalmában, a Mozdulj a városért! akcióban. Az idén e nemes versengés öt város: Győr, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs és Szeged között folyik. E játékos sportversenyben az egymással vetélkedők közül az a város kapja meg a közösségi célra felhasználható 1 millió forintos fődíjat, amelyikben az összlakossághoz mérten a legnagyobb számú résztvevő teszi meg az 5 km-es távot – kizárólag emberi erővel meghajtott eszközzel.

Ez lehet kerékpár, gördeszka, roller, vagy tetszőlegesen kialakított, a versenyzők találékonyságára bízott bármilyen más jármű, de természetesen gyalogszerrel (futva, sétálva) is teljesíthető a táv. Az, hogy végül ki nyeri meg a fődíjat, csak az országjáró programsorozat végén, ez év októberében, a díjátadó ünnepségen derül ki – mondta a keddi sajtótájékoztatón Szabó Lajos, a Groupama Biztosító területi értékesítési vezetője.

– A Mozdulj a városért! verseny szeptember 27-én, szombaton délelőtt 9 órakor regisztrációval kezdődik a Korzó előtti téren. Az a célunk, hogy a másik négy nagyváros részvételi arányát meghaladva, minél többen teljesítsék a megadott távot. A Zöld Mozgalom fontos esemény a város számára: nemcsak az egészséges életmódhoz ad kedvet, de komoly tétje is van: a számtalan egyéni díjazás mellett 1 millió forintot nyerhetnek a nyíregyháziak a városuknak is azzal, ha minél nagyobb számban eljönnek. Szeretnék mindenkit a részvételre buzdítani, töltsön családjával egy kellemes napot az egészséges életmód jegyében. Az akcióhoz a más településeken élők is csatlakozhatnak, ily módon Nyíregyháza ebbéli pozícióját segítik a városok versenyében! – toborzott Nagy László alpolgármester, a szombati rendezvény fővédnöke.

A verseny útvonala: Korzó tér–Dózsa György u.–Pazonyi tér–Selyem u.–Hunyadi u.–Belső krt.–István u. Bujtos u–Korzó tér.

A

verseny programja:

09.00–11.00: Regisztráció,

nevezés a Korzónál felállított sátrakban

09.30–11.00: Mozdulj a városért! táncshow

10.00–10.30: Katus Attila, hatszoros aerobik világbajnok bemutatója

10.30–11.00: Játékos bemelegítés katus Attila segítségével

11.00–12.00: Eldördül a startpisztoly, majd útnak indul a város apraja-nagyja

12.00–12.30: Táncshow

12.30–14.30: Szórakoztató programok, díjátadás, tombola, mászófal a gyerekeknek.

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában