Helyi közélet

2008.10.27. 14:56

Közel ötvenmillió városszépítésre Záhonyban

<p>Záhony - Az önkormányzat döntött az óvoda és a bölcsőde felújításának kivitelezőjéről is.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/kozel-otvenmillio-varosszepitesre/cn/szon-news-km_01-20081027-025735">Korábbi cikkek Záhonyról letölthetőek <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Lesku Miklós polgármester a legutóbbi testületi ülésen elmondta, hogy az október 10-én, az Idősek Világnapja rendezvényen 350 nyugdíjas vett részt, ami jelentős részvételi arányt jelent, hiszen Záhonyban 572 hatvan év feletti nyugdíjas él.

– A város költségvetését jelentősen torzító szilárdhulladék-kezelés költségeinek elszámolását 2009. január 1-jétől Nyíregyháza veszi át – mondta. Október 20-án az Észak-Alföldi Regionális Felügyelettől pozitívan bírálták el városközpont-pályázatukat, és 49 millió forintos pályázati támogatásba részesült város. Ez a polgármesteri hivatal nyílászáróinak cseréjét, a külső szigetelést, a hivatal melletti területen parkírozó kialakítást, a park felújítását, a hivatal körül lévő járda díszburkolását, óvoda előtti rész díszburkolattal történő ellátását tartalmazza.

A testület értékelte a Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde tetőszerkezetének felújítására benyújtott árajánlatokat. A műszaki osztály öt építési munkálatokat végző cégnek küldte ki a pályázati kiírást. Ezek közül azonban, csak egy cég, a MIKAV Kft. nyújtott be árajánlatot a munka elvégzésére 29 973 930 forint bruttó bekerülési áron. Először a kivitelezés szakmai felügyeletével megbízott Vargha Károly tervező véleményezte az ajánlatot. Majd hosszas szakmai, fiskális és esztétikai egyeztetések után elfogadták a tervező véleményét, s elindulhat az óvoda tetőszerkezetének felújítása.

Kerékpárút a töltésen

A testület kiválasztotta a Zsurk–Záhony–Györöcske között, a Tisza árvízvédelmi töltésén megépítésre kerülő kerékpárút közbeszerzési bonyolítóját és műszaki ellenőrét. A pályázati kiírásra beérkezett árajánlatok elemzése után a Nyirkos Kft. nyerte meg a közbeszerzés lebonyolításának lehetőségét. A pályázatot a testület elfogadta.

Döntött a képviselő-testület az Európa téren álló világháborús emlékmű áthelyezéséről is. Az emlékmű áthelyezésére azért van szükség, mert a vasútnak kész átalakítási tervei vannak az állomás előtti tér körforgalommá alakítására. Ezeknek a terveknek a megvalósítását akadályozza az emlékmű. A képviselő-testület a lakosság és a civil szervezetek véleményének kikérése után, az emlékmű Petőfi térre történő áthelyezéséről döntött.

- Györke László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában