Helyi közélet

2008.10.01. 17:11

Továbbra is bökkenő a bukkanó Nagykállóban

<p>Nagykálló - Negyven lakó írta alá azt a kérelmet az Arany János utcán, amely megszüntetné az ottani közterületen elhelyezett három fekvőrendőrt. A kérelmüket eljuttatták Juhász Zoltánhoz, a város polgármesteréhez.</p>

– Az utcánkban elhelyezett fekvőrendőrök jelenlétét semmi sem indokolja, hiszen ott semmiféle közintézmény, de még útkereszteződés sincs – kezdte mondandóját Sándor Mihály, a negyven aláíró szószólójaként.

– Lényegében nem is fekvőrendőr az, hanem valóságos tankcsapda. Azzal a kéréssel fordultunk a polgármester úrhoz, hogy a három fekvőrendőrt megszüntetni, a közutat az eredeti állapotába helyreállítani szíveskedjen a következő indokok alapján: elkészítése nem egyeztethető össze a 21. század demokratikus normáival, ugyanis a létrehozásáról senkit sem kérdeztek meg. Mi az út építéséhez anno anyagilag is hozzájárultunk, tehát tulajdonosok vagyunk. Nem szolgálja a lakosok érdekét, csak maximum pár emberét. Balesetveszélyes, otromba, a gépkocsik műszaki állapotát erősen rongálja. Végül egy nagyon fontos szempont: ha nem tudják az utcát javítani és csinosítani, akkor a meglévő jót sincs joguk elrontani!

Mindezt negyvenen írtuk alá, ám a polgármestertől és a jegyzőtől csupán egy tömör, elutasító levelet kaptunk. Így szól: „A képviselő-testület a Nagykálló, Arany János utca lakói által kérelmezett Arany János utca aszfaltburkolatán a közlekedés biztonsága érdekében elhelyezett 3 db bukkanó elbontását nem támogatja.” A polgármester úr, igaz, annyiban intézkedett, hogy két ízben is lejjebb vettek a bukkanó magasságából, ám mi ragaszkodunk a fekvőrendőr teljes eltüntetéséhez – mondta Sándor Mihály.

A biztonság érdekében

– Az Arany János utcára a három fekvőrendőr nem véletlenül került. Bár valóban nincs közintézmény az út mentén, ám ez vezet ki a város túristaközpontjának számító Harangodra. Sajnos, némely magáról megfeledkezett autós az esztelen száguldozásával valós veszélyt jelentett a többi autósra, de legfőképpen az ott kerékpárral, illetve gyalogosan közlekedő turista- és gyermekcsoportokra. Emiatt kitettünk egy 30 km/óra korlátozó táblát, ám sokan erre is fittyet hánytak.

Megoldásnak a fekvőrendőrök elhelyezését tartjuk, miként ez valóban lassításra is kötelezi az autósokat. Egyébként nem értem Sándor Mihály ellenzését, hiszen neki is elmondtam ezeket az érveket, másrészt a „tankcsapda” elnevezés ezekre a fekvőrendőrökre túlzás, főként úgy, hogy kétszer már lejjebb vettünk a magasságából – mondta érdeklődésünkre Juhász Zoltán polgármester.

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában