Helyi közélet

2008.11.19. 06:30

V@rosvita: Ökotudatosan gondolkodni

<p>Internetes levelezőink között vannak szószólók, vitát generálók, illetve hosszas hallgatásba burkolózók, akik olykor azért feloldják az önkéntes némasági fogadalmat. Ezúttal Inántsy-Pap Anita látta elérkezettnek az időt...&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/okotudatosan-gondolkodni/cn/szon-news-km_01-20081118-032824">V@rosvita-hozzászólás letölthető: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

– Bár már nagyon régen nem írtam, azért folyamatosan olvastam a V@rosvitát. Én sem tudtam sem megszokni, sem megszeretni a sokszor emlegetett építményeket, nekem is hasonló aggályaim vannak a tervezett piaccal kapcsolatban, mint amiket leírtak a többiek. Amit én legjobban hiányolok a városvezetés részéről, az az ökotudatos gondolkodás.

– Nem látok a panelprogramban részt vett, új tetőt kapott házak tetején – mint ahogy a Korzó tetején sem – napkollektorokat, zöldtetőt. Nincs tudomásom arról, hogy bármilyen alternatív energiát előállító berendezéssel szerelték volna fel ezeket az épületeket. Nem látok a város határában épülni szélerőmű-parkot. Nem hallom, hogy Nyíregyháza és környéke GMO mentes övezetté lett volna. Nem látok egy kerékpárút-hálózatot sem, melyen biztonságosan lehet közlekedni. Az építendő piacról sem láttam még a felsorolást, hogy milyen alternatív energiákkal kívánják megoldani az üzemeltetését, vagy azoknak a műszaki megoldásoknak a felsorolását, melyek lehetővé teszik, hogy az épület megoldja a saját hűtését, fűtését, világítását, szellőzését.

Megaberuházás

– Én is azok közé tartozom, akik nem szeretnék, ha a piac egész felülete fedett lenne. Mellesleg nem is értem, hogy ebben a gazdasági helyzetben miért kell egy ilyen megaberuházás egy ennyire eladósodott városnak, mint a miénk. Remélem, csak én vagyok tájékozatlan, és ezen a téren minden rendben van, de én úgy érzem, nem jó irányba halad a város „fejlesztése”!

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában