Helyi közélet

2008.12.11. 10:45

Kommandósok igazoltatnak Nyíregyházán?

<p>Nyíregyháza - A láthatósági mellényeket folyamatosan cserélik a járőröknél.</p>

A Prognózis együttes slágere szerint „tele van a város szerelemmel”. Olvasónk észrevétele azt feltételezi, hogy mással, másokkal is...

„A város tele van kommandós ruhás rendőrökkel. Miért van ennyi kommandós Nyíregyházán? Kit vagy mit keresnek? Ha valóban veszélyes bűnözőket keresnek, akkor miért a gépkocsik okmányait ellenőrzik általában? Ráadásul szinte soha sincs rajtuk láthatósági mellény, holott a közút mellett végzett tevékenység során az kötelező.” – kérdezte és jegyezte meg az érezhetően jól informált előfizetőnk, akinek a felvetésére Fülöp Gergely rendőr százados, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője reagált:

„Az olvasó valószínűleg nem kommandósokat, hanem járőröket látott – bevetési ruhában. Ez is szabályszerű, rendszeresített öltözet, és bizonyos szempontokból időnként célszerűbb viselet. A láthatósági mellények cseréje most van folyamatban, de ha korlátozott látási viszonyok között kerül sor közúti igazoltatásra, az úttesten tartózkodó rendőr akkor is viseli a régebbi típusú mellényt.”

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában