Helyi közélet

2008.12.11. 16:30

Megszüntetni az életveszélyt

<p>Nyírbogát - Simon Miklós nem nyugszik bele a 471-es út közútfejlesztési koncepcióból történő kigolyózásába, amelyet öt másik módosító indítványával együtt leszavazott hétfőn a parlamenti "szavazógép".</p>

Nem akceptálta a parlamenti többséget jelentő „szavazógép„ a nyírbogáti Simon Miklósnak az ország egyik legveszélyesebb útjának számító, 471. sz., másodrendű főútvonal felújítására, azaz a közútfejlesztési koncepcióba történő visszaemelésére irányuló módosító idítványát.

Miként a nyírségi országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, öt másik módosító indítványával együtt ezt a legfontosabbat is leszavazták.

– Indítványaim csúfos többséggel lettek elutasítva, sajnos még a térségünk szocialista képviselője, Veres János is ellene volt, pedig legalább egy „tartózkodás„ gombot nyomhatott volna, ha már megígérte az út fejlesztését 2002. évi kampányában – közölte Simon Miklós.

Hozzátette: – szóról szóra ugyanez történt a Nyírbogátot, és a Nyírbátort elkerülő szakaszok megépítésére, az önálló Szatmár-Beregi Nemzeti Parkra, az iskolafelújításokra, a nyírbogáti illetve a bátorligeti szennyvízpályázatokra vonatkozó indítványommal is.

Az ellenzéki kőpviselő, nyírbogáti polgármester végül hangsúlyozta, hogy a 471-es út menti tíz, tiltakozó település tagjaként folytatni fogják a demonstrációkat, mert az életveszélyes útviszonyokat nemcsak az ott élő és közlekedő lakosság biztonsága, hanem gazdaságfejlesztési szempontból is fontos lenne sürgősen megoldani.

 

- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik