Helyi közélet

2008.12.09. 09:43

Tolvajok prédái lehetünk az ünnepekkor Nyíregyházán is

<p>Nyíregyháza - Az egyenruhások főként a zseblopások, autófeltörések és más közterületi bűncselekmények megelőzésére törekednek a karácsonyi forgatagok, piacok, bevásárlóközpontok és pályaudvarok környékén.</p>

 Az év végi ünnepek közeledtével a rendőrség idén is fokozott jelenléttel őrzi a nagyobb tömegek által látogatott helyek rendjét. Az egyenruhások főként a zseblopások, autófeltörések és más közterületi bűncselekmények megelőzésére törekednek a karácsonyi forgatagok, piacok, bevásárlóközpontok és pályaudvarok környékén.

A fokozott ellenőrzések mellett ugyanakkor a lakosságot is nagyobb odafigyelésre kérik: zárható táskájukat magukhoz szorítva tartsák a tömegben; pénztárcájukat ne tegyék külső kabátzsebbe vagy szatyorba; PIN kódjukat ne írják fel a bankkártya mellé, autójukban pedig ne hagyjanak semmit látható helyen!

A közlekedőket arra kérik, hogy ha alkoholt fogyasztottak, semmiképpen se üljenek a volán mögé! A korlátozott látási viszonyoknak és a gyakran síkos útnak megfelelően csökkentett sebességre és körültekintőbb vezetési stílusra intik az autósokat. A gyalogosok és kerékpárosok figyelmét arra hívják fel, hogy sötétedés után gondoskodjanak megfelelő láthatóságukról.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában