Helyi közélet

2008.12.08. 10:18

Vonattal vitte kórházba anyja az életveszélyesen leforrázott kislányt Érpatakon

<p>Érpatak - Életveszélyes égési sérüléseket szenvedett egy hároméves érpataki kislány, aki szombaton délben disznóöléskor forró vízbe esett.</p>

A rendőrséget vasárnap értesítették a miskolci kórházból, ahova a gyereket a baleset estéjén vették fel.

A rendelkezésre álló adatok szerint a hatgyermekes család érpataki udvarukon dolgozta fel a levágott disznót. Egy forró vizes fazekat bevittek a házba, letették a padlóra, ahol a kislány beleesett. Édesanyja egy szomszédot kért meg, hogy kocsijával az újfehértói ügyeletre vigye őket. Ott az orvos éppen egy másik sürgős esetnél volt kint. Az ápolónő azt tanácsolta, hogy várják meg, vagy mentőt hív, hogy Nyíregyházára szállítsák a sérültet. Az édesanya inkább Debrecenbe vonatozott gyermekével, ahonnan mentő vitte a miskolci gyermekintenzív osztályra. A kislány testfelületének 45%-a megégett, állapota életveszélyes.

A felelősség kérdését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanújával elrendelt nyomozása vizsgálja. Az eljárásnak jelenleg nincs gyanúsítottja - tájékoztatta szerkesztőségünket Fülöp Gergely sajtóreferens.

Kapcsoldódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában