Helyi közélet

2010.07.02. 14:44

Lakógyűlést tartottak a nyíregyházi halálos gázrobbanás helyszínén

<p>Bő egy héttel az Arany János utca 34. szám alatt történt gázrobbanás után a nyíregyházi társasház lakói egyre feszültebben viselik az elmúlt napokat.</p>

Különböző kárfelmérések történtek az épületben, de a gázszolgáltatás mind a mai napig szünetel. Éppen ezért tartottak csütörtök délután lakógyűlést az önkormányzat és a társasházi képviselet munkatársai, hogy tájékoztassák a tulajdonosokat az eddigi lépésekről és a jövőbeni munkálatokról.

Bő egy hete nincs gázszolgáltatás

A társasházban élők többsége nyugtalanságát fejezte ki amiatt, hogy az épületben bő egy hete nincs gázszolgáltatás, s a különféle vizsgálatok után úgy érzékelték, hogy néhány napja nem történik semmilyen előrelépés. Ennek tisztázására, illetve az ütemterv ismertetésére került sor csütörtök délután a társasház udvarán. A lakógyűlésen elhangzott, hogy a statikai és a különböző műszaki vizsgálatok megtörténtek, s most azok kiértékelése folyik. Így ameddig a károkról nem érkeznek meg a szakvélemények addig nem lehet a helyreállítás költségeit sem kiszámítani.

5 millió forint a károsultak megsegítésére

Tormássi Géza, a város területi képviselője a gyűlésen megerősítette, hogy a város közgyűlése 5 millió forintot különít el a károsultak megsegítésére. A helyzetet külön bonyolítja, hogy a társasházban saját és önkormányzati tulajdonban lévő lakások is sérültek, illetve biztosítással bírók és biztosítás nélküliek is. Káplár Miklós, a társasház közös képviseletét végző cég vezetője emellett közölte a lakókkal, hogy a biztosítók nagyon készségesen és pozitívan állnak a történtekhez, így várhatóan gördülékeny ügyintézés várható a biztosítók részéről.

A legfőbb kérdésre, miszerint mikor kapcsolják vissza a gázt az épületben Káplár Miklós elmondta, hogy a gázszolgáltató várhatóan a jövő héten visszakapcsolja a szolgáltatásba azon felhasználók lakásait, amelyek megfelelnek a műszaki előírásoknak.

A lakók hasznosnak ítélték a gyűlést

A lakók közül néhányan elmondták, hogy hasznosnak ítélték a gyűlést, hiszen már nincs annyi kérdőjel a fejekben, de természetesen még mindig nehéz átlátni, hogy miként tovább. Mindemellett megjegyezték, hogy egy kissé kezdik nehezen viselni, hogy ennyire a nyilvánosság célkeresztjébe kerültek, hiszen lassan szeretnének visszazökkenni a korábban jól megszokott hétköznapokba.

- M. I. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában