Helyi közélet

2010.08.10. 14:00

Bölcsődét építenek Gégényben

<p>A családok anyagi helyzetének megkönnyebbítése érdekében mind több édesanya menne vissza dolgozni gyermekének megszületése után, de a gondot az jelenti, nem tudja hol elhelyezni a kisbabáját.</p>

Ezt a mind általánosabbá váló problémát felismerve úgy döntött a gégényi önkormányzat, hogy pályázatot nyújt be az – Európai Regionális Fejlesztési Alap által társfinanszírozott –, ÉAOP keretében meghirdetett „Bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztése és kapacitás bővítése” című kiírásra. A pályázat nyert, az önkormányzat a bölcsőde kialakítására 51 millió 969 ezer 180 forint uniós támogatást, valamint 2 millió 735 ezer 221 forint saját erőt fordíthat.

A beruházás során a jelenlegi óvoda egy részének átalakításával és bővítésével készül el a 18 férőhelyes bölcsőde, amelyhez kialakítanak egy játszókertet is beépített játékokkal.

Szerdától megkezdődnek a munkálatok

Mint Tenkely Józsefné érdeklődésünkre elmondta, kedden a projektnyitó rendezvényen aláírták a kivitelezés jogát elnyerő nyíregyházi Asztla Kft.-vel a kivitelezői szerződést. Ez követően átadták a területet, így szerdától már meg is kezdődhetnek a munkálatok, amelyek szeptember végére fejeződnek be. Az engedélyek beszerzése után november elsejétől már kicsinyek gügyögésétől lehet hangos a gégényi bölcsőde, amely az Ibrány-Nagyhalász kistérségen belül mikrotérségi feladatot fog ellátni, ugyanis a jelzések szerint Székelyből, Demecserből, Kékről is visznek maj oda csecsemőket.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában