Helyi közélet

2010.08.16. 13:27

Ismét randevúznak a „KGST-járművek”

<p>Bár még köztünk élnek, valójában már egy letűnt történelmi-technikai-gazdasági korszak „utolsó mohikánjai” azok a járművek, amelyek randevút adnak egymásnak a hét végén Nyíregyházán.</p>

Idősek, s ma már egyre több fiatal számára is ismerősen csengenek a következő szavak, amelyek egykoron mindennapos használatban voltak az úgynevezett „szociálista táboron” belül : Wartburg, Trabant, Skoda, Moszkvics, Volga, Warsawa, Zsiguli, Dácia, Polski Fiat. Az idén immár a nyolcadik alkalommal rendezik meg augusztus 20. és 22. között a KGST Party Nosztalgia-jármű Találkozót és Retro Hétvégét Nyíregyházán a sóstói Park Hotel területén.

A korábbi évek tapasztalataiból kiindulva a szervezők már augusztus 19-én, csütörtök este megnyitjáka táborhelyet, s erre az estére egy kötetlen kocsikázást terveznek. A tábor hivatalos megnyitója augusztus 20-án 10 órakor lesz, a résztvevők strandröplabda-bajnokságban és tájékozódási versenyben mérhetik össze ügyességüket. Hidi Miki street-fighter bemutatója 17 órakor lesz, majd mini felvonulást rendeznek. Az esti órákban több koncert is szerepel a programban (ParaForMe, Csírázó Búzakalász, bugZ, Rotten Tomatoes), s versenyeznek majd az indítási és a kipufogó hangok is.

A járműtalálkozó hivatalos megnyitója augusztus 21-én 10 órakor lesz, majd ügyességi feladatok várnak az érdeklődőkre: kerékszlalom felnőtteknek és gyerekeknek, gumiabroncs gurítása kapuba, kakasviadal, gyöngyhalászat. Bemutatót tart az Y2K Tánc és Divaszínház. A hagyományos felvonulás 16 órakor kezdődik, majd eredményhirdetést tartanak 17.30 órakor. Este a Jay-Jay és a Sun Factory ad koncertet.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik